"Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit. Fapte 16:30-31"

New!!! - Sa ne pastram cugetul curat

“Caci Dumnezeu vede purtarea tuturor, priveste pasii fiecaruia.” (Iov 34:21)

Suntem nevoiti sa traim cu noi insine in fiecare zi, de aceea trebuie sa ne cunoastem , pentru a ne putea uita intodeauna direct in ochi fara a ezita , fara a ne detesta pentru ce am facut in ziua respectiva , nu putem sa ascundem in nu stiu ce unghere tot felul de lucruri despre noi insine si de asemenea, nu putem sa ne amagim singuri , spunandu-ne ca nimeni nu va sti ce fel de oameni suntem in realitate, trebuie sa ne tinem fruntea vesnic dreapta si sa meritam respectul lui Dumnezeu in primul rand si mai apoi respectul oamenilor. In lumea noastra tot mai multi se lupta pentru faima si recunoastere dar ce conteaza cu adevarat este sa ne putem privi in oglinda vietii de credinta cu placere uitandu-ne la faptele noastre, mai mult, vedem in noi ceea ce altii nu vor vedea niciodata, nu ne vom amagi singuri si de aceea orice s-ar intampla sa ne respectam pe noi insine si sa ne purtam constiinta curata....si nu adormita.

1 Timotei 1:5 - "Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută."

Sa ne ajute Dumnezeu ca si lauda noastra sa fie ca cea a lui Pavel din
2 Corinteni 1:12 - "Lauda noastră este mărturia, pe care ne-o dă cugetul nostru că ne-am purtat în lume, şi mai ales faţă de voi, cu o sfinţenie şi curăţie de inimă date de Dumnezeu, bizuindu-ne nu pe o înţelepciune lumească, ci pe harul lui Dumnezeu."

Sa poti canta chiar si atunci cand sufletul iti plange.

"Aceasta este mangaierea mea in necazul meu: ca fagaduinta Ta imi da iarasi viata (Psalm 119:50)." Doar acei care si-au pus increderea in Cel Atotputernic, care cugeta la Cuvantul Lui si care isi gasesc placerea in El mai pot canta privind spre ceruri , atunci cand sufletul este mahnit. Atunci cand temperamentul vrea sa preia comanda asupra actiunilor si caracterului nostru putem face ravagii in noi insine, sau ii putem ravasii pe cei din jurul nostru. Si cel mai dureros lucru este atunci cand cugetul nostru nu ne indeamna la pocainta si la iertare. Atunci cand ranile noastre sunt vechi si necicatrizate, lichidul care tot curge dintr-o rana deschisa ne va invenina cu totul fara sa ne dam seama macar cat suntem de vulnerabili. Nu trece o zi fara sa fim instiintati de Dumnezeu cat suntem de trecatori in comparatie cu vesnicia. Un poem spune: "Nimic nu este mai scurt ca viata, dar nici mai lung ca ea, / Poti s-o pierzi, ori sa ti-o salvezi, / Depinde de vointa ta. "El (Dumnezeu) ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus..." ( 2 Timotei 1:9 ).

Mangaietor in orice clipa....

"Domnul este langa toti cei ce-L cheama, langa cei ce-L cheama cu toata inima. El implineste dorintele celor ce se tem de El, le aude strigatul si-i scapa.(Psalm 145:18-19)"
Durerea..... bineanteles ca nu o dorim dar atunci cand ne asteptam mai putin ea isi face simtita prezenta in vietile noastre fara sa ne intrebe daca suntem pregatiti sau nu pentru ea. Fie ca este vorba despre o durere fizica in trup, o despartire, sau un esec pe orice plan.... in functie de intensitatea ei , ne doare mai mult sau mai putin. Dar ce bine este pentru cei ce au ca Mangaietor pe Domnul Isus Cristos caci ranile lor sunt alinate si sufletele lor mangaiate.
"Un cuvant spus la vremea potrivita, este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint.(Proverbe 25:11)"
Spunea cineva ca verbul " a spune" in limba ebraica s-ar traduce cu "a da margaritare"..... Ce minunat ar fii ca de fiecare data cand avem ceva de spus sa putem oferii doar margaritare celor din jurul nostru. Asa cum si noi am primit atatea binecuvantari de la Mantuitorul nostru drag, sa daruim si noi, sau mai bine spus sa luam aminte la vorbele noastre ca de fiecare data cand deschidem gura sa facem in asa fel sa curga margaritare de binecuvantare si nu de amaraciune.

Care este tinta noastra?.... Si cum o ajungem?

Cea mai realista carte din lume este Biblia. Ea este singura carte care tine seama de toate datele realitatii.Dumnezeu este real, oamenii sunt reali, real este pacatul si la fel de reale sunt pedeapsa si pierzarea vesnica, catre care se indreapta toti acei ce traiesc in pacat. Fiecare din noi se afla intr-o temnita (firea pamanteasca). Dar cat de lunga ne este lista de acuzatii? Fiecare din noi are o lista, de la cel mai mic pana la cel mai in varsta. Lista aceasta este pusa pe usa celulei noastre si vine Dumnezeu si aduna listele de la toti oamenii, le ia si le pironeste pe cruce. Nu le rupe, ci le pironeste pe crucea Domnului Isus Cristos. Asa a facut Dumnezeu cu lista mea, cu lista ta, cu lista tuturor oamenilor. Pacatele noastre au fost platite de Isus Cristos la cruce. Mai suntem noi inca in temnita? Acum putem iesii afara, putem fii liberi pentru ca Dumnezeu vrea sa ierte: trebuie sa iesim afara din temnita pacatului si trebuie sa ii ajutam si pe altii sa iasa din temnitele lor. Avem un Salvator caruia nu putem decat sa-i multumim si sa-i fim recunoscatori intreaga viata.
"De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului."(Efeseni 5:17)
Caci "Si lumea si pofta ei trece, dar cine face voia lui Dumnezeu, ramane in veac."(1Ioan 2:17)
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16)

Sa nu mai irosim timpul....

Nu merita sa mai pierdem timpul care de fapt apartine lui Dumnezeu, in activitati care nu-I aduc nici o bucurie.
"Daca intalnesti in cale un om prea obosit sa iti daruiasca un zambet ofera-il pe-al tau, caci nimeni nu are mai multa nevoie de un zambet decat cel care nu-l mai poate darui." Am citit zilele trecute aceste cateva randuri si m-am gandit ca poate noi suntem singurul "Isus" pe care unii oameni il vor vedea vreodata si cuvintele noastre pot fii singurele cuvinte despre dragoste si viata vesnica pe care unii vor avea sansa sa le auda. Traim o singura viata pe acest pamant. Numai aici si acum avem posibilitatea sa fim buni, sa spunem despre salvare unei lumi care piere sub privirile noastre, sa oferim mangaiere unei lumi cu ochii in lacrimi, deznadajduita si care cerseste un strop de fericire.
"Ma iubesti tu, mai mult decat acestia?" - Ca si lui Petru odinioara Domnul Isus mi se adreseaza mie si tie:
"Daca Ma iubesti atunci nu intarzia sa fii un mesager al Luminii, al adevarului, al dragostei si milei."

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Vă place această pagină web?

Da, îmi place (61 | 75%)
Nu, nu-mi place (11 | 14%)
1. Cea mai mica Biblie tiparita are 4.5 cm lungime, 3.2 cm latime, 2 cm grosime? A fost tiparita in Anglia, are 878 pagini, 20 g si poate fi citita cu lupa.

2. Psalmul 118 este capitolul care se afla exact la mijlocul Bibliei? Acesta are un mesaj special...

3. Biblia ne-a spus care este forma pamantului, inainte de a ne-o dovedi Columbus?
(Isaia 40:22).

4. Biblia este cea mai tradusa si citita carte din toate timpurile?

5. Un tamplar din Los Angeles a lucrat zilnic pana noaptea tarziu timp de doi ani ca sa faca o Biblie cu totul din lemn? Fiecare pagina este o fasie subtire de lemn, inalta de un metru, in care literele sunt gravate. Aceasta carte contine 8.048 de pagini, are o greutate de 547 kilograme si este groasa de 2,5 metri.

6. Pastele nu are aceeasi semnificatie la evrei si la crestini?
La evrei, fiecare familie sacrifica un miel pe care-l manca cu azima (paine nedospita) si ierburi amare, in amintirea eliberarii din robia egipteana.
La crestini, Pastele este Sarbatoarea Invierii lui Hristos. Cuvantul a fost transmis de la evrei la crestini pentru ca Patimile, Moartea si Invierea Domnului au coincis cu Pastile iudaice.
In calendarul crestin Pastele este cel mai important eveniment.
De la 01.03.2010. au fost inregistrati ca si vizitatori:



Name
Email
Comment
Or visit this link or this one